Bellen

Wat direct opvalt als je het overzicht op de hoofdpagina bekijkt is dat bellen vrij duur is als je dit prepaid doet. Dit valt natuurlijk wel te verklaren. Als je een abonnement zou hebben kunnen providers bellen heel goedkoop maken, omdat ze er zeker van zijn dat ze elke maand inkomsten hebben vanwege het feit dat je maandelijks betaalt voor je abonnement.

Heb je echter sim only prepaid, dan is het een heel ander verhaal. Providers krijgen pas echt inkomsten wanneer je gebruik maakt van je prepaid kaart. Dit doe je op het moment dat je belt of sms’t. Natuurlijk levert het ook wel geld op als je opwaardeert, maar dit schiet niet zoveel op als wanneer je belt tegen een tarief van bijvoorbeeld 30 cent per minuut, zoals bij bijvoorbeeld Vodafone het geval is.

Zodoende vallen dus de hogere tarieven van sim only prepaid in vergelijking met een sim only abonnement dus wel te verklaren. Maar we zeiden het al eerder en we zeggen het nogmaals. De enige die niet meedoet aan dit tarievengeweld is Simyo, aangezien je daar tot wel 25 cent per belminuut kunt besparen als je dit weg zet tegen de concurrentie. We kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar volgens ons is het geen moeilijke keuze.

This entry was posted in Artikelen and tagged , . Bookmark the permalink.