Een kijk op de verschillende soorten mobiele telefoon abonnementen

Er zijn veel verschillende soorten mobiele telefoon abonnementen af te sluiten. Hierdoor is het voor iedere consument mogelijk om een geschikt mobiel abonnement af te sluiten. Lang niet alle consumenten kennen de verschillen tussen de diverse abonnementen en hierdoor betalen ze vaak te veel voor hun mobiele telefoon abonnement. De juiste keuze kan al snel een besparing op leveren van enkele tientallen euro’s per maand. Lees hieronder welke verschillende abonnementen verkrijgbaar zijn in Nederland bij de diverse aanbieders. Ook kunt u gebruik maken van de website www.vergelijkenmobielabonnement.nl. Hier vindt u een overzicht van alle telefoons een bijbehorende abonnementen.

Mobiele telefoon inclusief een abonnement

De meest voorkomende mogelijkheid voor het afsluiten van een mobiele telefoon abonnement is een mobiele telefoon inclusief een abonnement. Vrijwel alle consumenten die in het bezit zijn van een mobiele telefoon heeft wel eens een abonnement afgesloten waarbij de mogelijkheid aangeboden wordt om de mobiele telefoon tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen of zelfs gratis verkregen wordt. Bij deze mogelijkheid kies je de mobiele telefoon uit die je graag wilt kopen en daarnaast selecteer je het abonnement dat bij de persoonlijke wensen past. Uiteindelijk zal je zien of je de mobiele telefoon gratis kunt krijgen bij het geselecteerde abonnement.

Veel consumenten gaan juist hier de mist in want ze willen het toestel graag gratis krijgen van de provider en selecteren hierdoor een te hoog abonnement. Je betaalt maandelijks voor een te duur abonnement maar je hebt de mobiele telefoon naar eigen inzien gratis gekregen. Dit is niet waar, want je betaalt uiteindelijk zelf de mobiele telefoon verspreid over de looptijd van het contract. De aanbiedingen die voorbij komen lijken goedkoop maar voor veel consumenten is het abonnement niet afgestemd op het persoonlijke gebruik. Er wordt maandelijks veel geld weggegooid en uiteindelijk beschik je dan over een ontzettend dure mobiele telefoon.

Als je voor deze optie kiest moet je als eerst inzichtelijk maken wat je maandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en data. Pas als je dit inzichtelijk hebt, kun je kijken welke mobiele telefoon je gratis kunt ontvangen bij het abonnement dat afgestemd is op het persoonlijke gebruik.

Mobiele abonnement zonder mobiele telefoon

Eind jaren negentig kwam de mobiele telefoon in opkomst, vrijwel ieder zwoor de mobiele telefoon af en niemand zag zich ooit met een mobiele telefoon lopen. Ondanks dat niemand het zag zitten om altijd en overal bereikbaar te zijn loopt nu vrijwel heel Nederland met een mobiele telefoon. Door de jaren heen is er in de telecom branche veel veranderd. In de begin jaren waren de mobiele telefoons relatief groot en toen kwam er een tijd dat de mobiele telefoon zo klein mogelijk moest zijn, hierna kwam de smartphone op de markt en deze wordt met het jaar groter en begint steeds meer op een zakcomputer te lijken.

Door de jaren heen zijn de mobiele telefoons en de smartphones kwalitatief veel beter geworden. Doordat consumenten tevreden zijn over hun huidige mobiele telefoon of smartphone, zijn ze niet geneigd om een nieuw toestel aan te schaffen. Providers spelen hier slim op in door mobiele abonnementen aan te bieden zonder nieuwe mobiele telefoon. Dit soort abonnementen staan beter bekent als sim only abonnementen. Doordat er niet naar een nieuw toestel verlangt wordt maar wel naar een nieuw mobiel telefoon abonnement, ben je veel goedkoper uit met een sim only. De sim only’s zijn zo voordelig geprijsd omdat je geen nieuwe mobiele telefoon aanschaft bij je abonnement, je betaalt alleen voor de bundels die je afsluiten bij de provider voor je mobiele telefoon abonnement.

Voor een sim only geldt wederom dat er ontzettend veel aanbieders zijn in Nederland. Je kunt hierdoor enorm veel besparen op je sim only abonnement, wanneer je de verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken op prijs. Wanneer je de verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken is het wederom noodzakelijk om als eerst inzichtelijk te krijgen welk abonnement het beste bij je persoonlijke gebruik past. Op het internet kun je bij verschillende websites heel eenvoudige op één overzichtelijk pagina alle aanbieders gelijktijdig met elkaar vergelijken. Selecteer simpelweg je keuzes en je ziet in één oogopslag waar het sim only abonnement het goedkoopst verkrijgbaar is.

Sluit een sim only abonnement af bij een provider naar eigen keuze

Het aanbod van sim only abonnementen is de laatste jaren explosief gestegen. Er zijn door de loop van de jaren enkele nieuwe spelers op deze lucratieve markt erbij gekomen en dat legt jouw als consument absoluut geen windeieren. Door het enorme aanbod aan sim only abonnement, is er een prijzenoorlog gaande met betrekking tot deze goedkope abonnement. De providers van sim only abonnementen willen consumenten voor zich winnen met goedkope sim onyl abonnementen, want zij weten immers dat je op den duur weer een nieuwe mobiele telefoon moet aanschaffen en zij hopen dat je dan klant blijft. Op deze website vindt een overzicht van de goedkoopste sim only abonnementen die er in Nederland te verkrijgen zijn.

Het voordeel van een sim only abonnement is dat je veel meer vrijheid hebt. Want bij een telefoon abonnement inclusief nieuwe mobiele telefoon is het afsluiten van een 24 maand contract het meest voorkomend. Bij een sim only abonnement kun je een maandelijks contract aangaan waardoor je eerder kunt switchen naar een betere of nog voordeliger sim only abonnement bij een andere provider. De kanttekening die wij hierbij moeten plaatsen is dat je dan hoogstwaarschijnlijk iedere maand wel aansluitkosten moet betalen als je overstapt naar een andere provider en dan ben je alsnog dief van je eigen portemonnee.

Overstappen naar een sim only provider

Als je de goedkoopste sim only provider gevonden hebt en het betreft een andere provider dan waar je huidige abonnement loopt, dan kun je bij de meeste providers gebruik maken van de gratis overstap service. Met deze service wordt alle papierwerk voor je geregeld. Het enige wat je moet aangeven is dat je gebruik wilt maken van de overstap service, de rest volgt vanzelf. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken bij de overstap naar de goedkoopste sim only provider van nummerbehoud. Zo blijf je bereikbaar op hetzelfde telefoonnummer dat bekend is bij al je familie, vrienden, kennissen en zakenrelaties. Nummerbehoud werkt heel eenvoudig het enige wat je hoeft te doen is het huidige telefoonnummer door te geven en je nieuwe provider zal bij je oude provider het telefoonnummer opvragen, zodat zij dit nummer aan de simkaart kunnen koppelen.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.